Οι καλύτερες παραλίες στην Ίο

Ποιες είναι οι καλύτερες παραλίες στην Ίο; Το νησί της Ίου έχει μερικές από τις καλύτερες παραλίες των Κυκλάδων. Έχει ακρογιαλιές που κάθε νησί θα ζήλευε και κάθε μόνιμος κάτοικος θα ήθελε να έχει το δικό του νησί. Γιατί όμως οι παραλίες της Ίου ξεχωρίζουν και τι είναι αυτό που τις κάνει ιδιαίτερες και μοναδικές;

Καταγάλανα νερά & αμμουδιές

Οι περισσότερες παραλίες του νησιού είναι αμμώδεις και έχουν γαλαζοπράσινα νερά. Κατά κύριο λόγο οι παραλίες του νησιού βρίσκονται κοντά στο κεντρικό λιμάνι και τη Χώρα της Ίου και είναι εύκολα προσβάσιμες. Το νησί διαθέτει περισσότερες από 30 παραλίες όλων των ειδών, οργανωμένες, ερημικές, με άμμο ή βότσαλο και κρυστάλλινα νερά, πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να καλύψει όλες τις απαιτήσεις και να πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους ότι το νησί μπορεί να προσφέρει ένα συνολικό πακέτο διακοπών και δεν είναι αποκλειστικά και μόνο για διασκέδαση.

Σε ποιες παραλίες πρέπει να πάω;

Μερικές από τις παραλίες της Ίου έχουν κερδίσει και Γαλάζια Σημαία. Ανεξάρτητα όμως από αυτό, το νησί διαθέτει μερικές πολύ γνωστές και ξακουστές παραλίες. Μια από αυτές είναι ο Μυλοπότας. Η παραλία του Μυλοπότα είναι μια πλήρως οργανωμένη παραλία με άμμο, που παρέχει στους κολυμβητές ένα όμορφο και σύγχρονο περιβάλλον για μπάνιο στη θάλασσα. Η συγκεκριμένη παραλία είναι σίγουρα η πιο γνωστή και διαφημισμένη παραλία στο νησί. Η δεύτερη πιο γνωστή παραλία είναι το Μαγγανάρι, μια όμορφη και συνάμα ιδιαίτερη αμμώδη παραλία. Όμορφη για τα καταγάλανα και καθαρά νερά της και ιδιαίτερη γιατί η παραλία απαρτίζεται από διαδοχικούς κολπίσκους, που συνθέτουν μια μεγαλύτερη παραλία. Κυριαρχεί η ψιλή άμμος και τα νερά της είναι γνωστά σε όλη την Ελλάδα.

Μην ξεχάσετε να πάτε για μπάνιο στην παραλία Κουμπάρα, μια αμμώδη παραλία κατάλληλη για όσους ψάχνουν μια πιο ήρεμη λύση για το μπάνιο τους. Δεν υστερεί σε τίποτα από τον Μυλοποτά ή το Μαγγανάρι, αφού διαθέτει χρυσή αμμουδιά και καθαρά νερά. Όχι τόσο γνωστές παραλίες, αλλά εξίσου όμορφες είναι οι παραλίες Μανούσου, Κάλαμος, Παππάς και Τρεις Εκκλησιές. Είναι σίγουρα πιο ιδιωτικές παραλίες, με λιγότερο κόσμο και είναι για όσους θέλουν να περάσουν μερικές στιγμές χαλάρωσης στο νησί. Η παραλία Τρεις Εκκλησιές είναι ιδανική για εσάς που αγαπάτε την πεζοπορία, αφού είναι στο τέλος μια μικρής χαράδρας την οποία πρέπει να κατέβετε με τα πόδια. Η αναμονή όμως σίγουρα θα σας αποζημιώσει!

Θαλάσσια σπορ

Ένα τόσο νεανικό νησί, δε θα μπορούσε να μην έχει παραλίες που μπορεί κάποιος να δοκιμάσει θαλάσσια σπορ. Ελάτε στην παραλία του Μυλοπότα για να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα από θαλάσσια σπορ και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Εκτός από το windsurfing, το οποίο είναι από τα πιο δημοφιλή σπορ, μπορείτε να δοκιμάσετε θαλάσσιο σκι, kneeboarding, barefoot, banana και tube διαδρομές. Επίσης μπορείτε να πλεύσετε κατά μήκος της παραλίας με θαλάσσιο ποδήλατο ή canoe/kayak. Οι διακοπές θέλουν δραστηριότητες και στο νησί της Ιού θα βρείτε αυτό που ζητάτε για αξέχαστες και απολαυστικές στιγμές.

Παραλίες με σκάφος

Στο νησί της Ίου υπάρχουν δυο παραλίες που είναι προσβάσιμες μόνο με το σκάφος. Αυτές είναι οι παραλίες Χαμουλάδες και Πικρί Νερό, δύο όμορφες παραλίες που είναι για όσους προγραμματίζουν να κάνουν τον γύρο του νησιού με σκάφος.

Μπορείτε να κάνετε μια μίνι κρουαζιέρα στα νησιά των Κυκλάδων και να τη συνδυάσετε με την επίσκεψη σε αυτές τις παραλίες.

0
    0
    Το Καλάθι σας
    Το καλάθι είναι άδειο